Διατροφική Αξία

Τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα φρούτα, το ελαιόλαδο και τα γαλακτοκομικά αποτελούν την βάση της Μεσογειακής διατροφής, η οποία χαρακτηρίζεται από την χαμηλή κατανάλωση λίπους και την υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων.

Στην εποχή που ζούμε, η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου, σύμφωνα με τους όρους της Μεσογειακής διατροφής, πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα καθώς αυτή σε συνδυασμό με την τακτική σωματική άσκηση προλαμβάνει και προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο, την παχυσαρκία, είναι πηγή ευεξίας και προσφέρει γενικά υψηλή ποιότητα ζωής.

Επίσης  πολλές από τις φυτοχημικές ουσίες που περιέχουν τα λαχανικά έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα  που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα.

Συνεπώς καθημερινά θα πρέπει να τρεφόμαστε εμείς και τα παιδιά μας με άφθονα  λαχανικά τα οποία δρουν ευεργετικά στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού

Τα λαχανικά έχουν ελάχιστες θερμίδες, είναι απαλλαγμένα από λύπη, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού